Hanneke op ten Berg | dagbestedingscoach

Greetje van Rijswijk

Hanneke heeft mijn man een paar maanden begeleid als dagbestedings coach. Haar 
systeem van "strippenkaarten"bewees ons hierbij goede diensten. 
Wij bewaren de allerbeste herinneringen aan haar en waardeerden haar inzet en toewijding,
Steeds maar weer verzon ze nieuwe aktiviteiten voor mijn man, en ze zette zich met hart en ziel in.
Ze kreeg zelfs mijn sombere man aan het zingen!!
Ik wist niet wat ik hoorde......
Van harte kan ik iedereen Hanneke als dagbestedingscoach aanbevelen. 
Altijd kwam ze positief en blij binnen en dat gaf mij meteen het gevoel dat het allemaal wel goed zal komen.

Greetje Vermeulen van Rijswijk
Zwolle, 13 april 2015

 

 

JP van den Bent Stichting, Klokkengieter 2

 Hanneke op ten Berg geeft inmiddels al ruim 1 jaar schilderles aan een van de bewoners van onze woonvoorziening voor mensen met een beperking.De bewoner in kwestie en wij als begeleiding zijn erg tevreden over o.a. haar manier van communiceren, haar houding en haar manier van lesgeven.

 Om enkele voorbeelden te noemen:

 ·         Hanneke geeft in eenvoudige taal uitleg waardoor ze in haar communicatie weet aan te sluiten bij het niveau van onze bewoner. Daarnaast heeft ze een rustige en prettige uitstraling, wat onze bewoner naar eigen zeggen als positief ervaart.

 ·         Hanneke heeft een heldere en prettige communicatie naar ons als begeleiding, bijvoorbeeld voor het maken van afspraken en het verschaffen van informatie. (verslagen)

 ·         Hanneke werkt cliëntgericht: ze weet aan te sluiten bij hetgeen de bewoner zelf wil leren/maken.

 Tot slot nog een aantal quotes van ons schilderstalent zelf: 

 ·         'Ik krijg goede tips van Hanneke'.

 ·         'Als ik hulp nodig heb dan kan ze goed helpen'.  

 En misschien nog wel het allerbelangrijkste:

 ·         'Ik vind het schilderen met Hanneke erg leuk!'

Kortom: wij hopen dat we nog lang gebruik mogen maken van de expertise van Hanneke in de rol van schilderslerares omdat ze op creatief gebied het beste in onze bewoner naar boven weet te halen.

 Jan Megens (assistent begeleider van de betreffende bewoner)

 Hartelijke groeten,

Jan Megens (assistent begeleider van de betreffende bewoner)

 Namens de begeleiding van Team 1

Klokkengieterlaan 11h

 038-4204868

 

Liesbeth Ruinemans

   Hierbij mijn aanbeveling:
 

Hanneke begeleidt mijn moeder elke week naar het 'alzheimer' koor "Oud Goud". Mijn moeder geniet enorm van deze activiteit. Ze zingt graag en kent enorm veel liedjes. Doordat het voor haar moeilijk is om in een grotere groep alles te kunnen volgen, is het heel fijn dat Hanneke als een soort van tussenpersoon de wereld op zo'n moment voor mama kan duiden. Hanneke vervult deze rol op een rustige, vriendelijke manier waarbij zij mijn moeder in haar waarde laat en stimuleert tot het aangaan van sociale contacten. Mijn moeder zit in een rolstoel en behoeft daarom ook wat extra begeleiding Hanneke doet dit met zorg. Alleen zou mijn moeder niet in staat zijn om het koor elke week te bezoeken terwijl zij er juist zoveel positieve energie van krijgt. Hanneke overlegt met mij wanneer dat nodig is en elke week krijgen wij als familie een verslagje. Dat is plezierig omdat je als kinderen dan weet hebt van moeders belevenissen en in een gesprek met haar daarop kunt aansluiten. Ik ervaar Hanneke als een betrouwbare persoon die professioneel met oudere mensen om gaat. 

 
  Liesbeth Ruinemans
  (dochter)
 

 

Heidy Bolwijn
Ondernemer | Verbinder | KansenInWerk | IkStartSmart | Helpt je uniciteit zichtbaar en inzetbaar maken | VanHarteWijzer
Ik had de eer om Hanneke als ondernemerscoach te begeleiden bij haar IkStartSmart traject van de     KvK. Een traject om startende ondernemers succesvoller te laten zijn in hun ondernemerschap. In de     8 maanden dat ik haar mocht begeleiden ontmoette ik een warme vrouw met een enorme passie voor   haar vak: dagbesteding voor ouderen. Dit vak vult zij op zo'n veelzijdige en liefdevolle manier in, of       het nu schilderen, tekenen, wandelen, knutselen, tuinieren is met haar cliënten, Hanneke wil en kan       het. Ook maakte ik kennis maar haar enorme leergierigheid en wat ze doet wil ze goed doen. Ik heb     haar daardoor enorm zien groeien in haar ondernemerschap. Prachtig om te zien. Zij weet warmte en   zakelijkheid nu op een mooie manier te combineren. Ik gun elke oudere zo'n dagbestedingscoach.

 

 

 

Bert Huisman
(Arbeids) mediator & professional coach Manyways/ Trainer. 
Hanneke op ten Berg is een creatieve en lieve vrouw die als Dagbestedingscoach in haar dagelijkse       werk zorgt voor het geestelijk welbevinden van de bewoners van het verzorgingshuis waar zij werkt. 

Als dagbestedingsprofessional ziet zij dat ook oudere mensen die niet in verzorgingshuizen wonen in de individualiserende maatschappij geïsoleerd en vereenzaamd kunnen raken. Hanneke weet dat mensen daardoor geestelijk snel achteruit kunnen gaan en haalt ze uit dat isolement. Ze onderneemt leuke dingen met ze, zoals schilderen, handwerken, een fijn gesprek een stuk wandelen en wat je meer kan bedenken, alles op maat en aangepast aan de oudere. 

De ouderen vinden het geweldig en de kinderen van ouderen die op afstand wonen of om andere redenen niet vaak in de gelegenheid zijn hun ouders op te zoeken vinden het fijn om te weten dat Hanneke regelmatig naar hen omkijkt. Zeg nu zelf dat alleen al is goud waard.